Kasım 28, 2022

Şuraya da Küçük Mutlu Bir Ağaç Çizelim: İçimizden Biri Gibi Sıcacık Hissettiren Bob Ross Hakkında Pek Bilinmeyen Gerçekler

 


1. 52 yaşına kadar 30.000'den fazla resim yaptı.

Ross 52 yaşında lenfomadan ölmeden önce hayatı boyunca 30.000'den fazla resim yaptı. Bu resimler Ross öldükten sonra programın yayınladığı kanala bağışlandı.

2. 20 yıl boyunca Hava Kuvvetleri'nde hizmet verdi.


Ross, 20 yıl boyunca Hava Kuvvetleri'nde hizmet verdikten sonra daha fazla sert bir insan olmak istemediğine karar verdi ve Başçavuş rütbesine sahip olarak ordudan emekli oldu.

3. Resimlerinde Hava Kuvvetleri için görev yaptığı Alaska'dan ilham aldı.

Ross'un resimlerinde sıklıkla dağlar, göller, karlar ve ahşap kulübeler görüyoruz. Bunların birçoğu, görev için Alaska'da yaşadığı yıllardan etkilenmesinin bir ürünü.


4. Ross'un yaptığı resimlerin %91'inde ağaçlar var.

Şuraya mutlu bir ağaç çizelim' lafını neden bu kadar fazla duyduğumuz şimdi daha net anlaşılıyor. Bu arada bu resim, Ross'un ağaç yerleştirmediği nadir örneklerden biri.


5. Bir izleyicisinin renk körü olduğunu öğrendikten sonra renk körlerine özel bir bölüm çekti.


Bir gün bir izleyicisinin yanına gelip, 'Bob, ben hiçbir zaman resim yapamayacağım çünkü renk körüyüm'demesinin ardından programın bir bölümünde yalnızca gri tonlarını kullanarak resim yapmıştı. Bunu yapma amacı, herkesin resim yapabileceğini göstermekti.

6. Sol işaret parmağının bir kısmını odun keserken kaybetti.

Gençlik yıllarında marangozluk yapan babasına sık sık yardımcı olan Ross, bir gün odun keserken bir kaza geçirdi ve sol işaret parmağının bir kısmını kaybetti. Bunu şimdiye kadar fark etmemiş olmanız muhtemel. Çünkü Ross çekimlerde sol eline paleti alarak kayıp parmağını gizliyordu.

7. Resim Sevinci programında yaptığı resimlerin her birini 3 kez yapıyordu.

İlk resmi kameralar kapalıyken, şovda referans almak için yapıyordu. İkinci resim, çekim sırasında yapılıyordu. Üçüncü resmi ise eğitim kitabı için yapıyordu.

8. Resim Sevinci programından hiç para almadı.

Resim Sevinci programı, PBS isimli bağımsız bir televizyon kanalı için hazırlanıyordu. Ross kanaldan hiç para talep etmedi, kazanmadı da. Gelirini sağlayan şey, nasıl resim yapılacağını anlattığı kitapları, eğitim videolarının kasetleri ve sanat malzemeleri satışlarıydı.

9. Ordudan emekli olduğunda bir daha asla sesini yükseltmemeye, sakin bir şekilde konuşmaya kendine söz verdi.


'Askerlik işi kaba ve sert bir insan olmanı gerektiriyor. Ve bundan bıkmıştım. Kendime söz verdim, eğer bu meslekten uzaklaşırsam, artık bu şekilde devam etmeyecektim.'

10. Günde neredeyse 200 hayran mektubu alıyordu.


11. Çok sayıda evcil sincabı vardı.


Birkaç kez sincaplarını programda da sergiledi. Aslında Ross vahşi yaşamdan çok etkileniyordu. Hatta Bob's World adında bir çocuk programı yapmayı da planlıyordu. Bu programda çocuklarla tilki, geyik, sincap gibi hayvanlar hakkında sohbet etmek istiyordu.


12. Resimlerinde insan kalıntıları bulundurmuyordu.



Resim Sevinci'nde yaptığı resimlerde insan yaşamına dair kalıntılar bulundurmamaktan yanaydı. Bu nedenle resme kulübe veya müştemilat eklese bile onların pencerelerini siyah yapıyordu. Ayrıca onlara eklediği bacalardan da duman çıkmıyordu. Böylece doğayı kendi haline bıraktığını düşünüyordu.

1 yorum:

  1. Ne zevkle izlerdik küçükken . Mutlu bir ağaçla hayatlarımıza dokunmuş, huzur inde yatsın.

    YanıtlaSil