Ekim 07, 2023

DORİS DAY

 

💕Doris Day, Amerika’nın en verimli kadın oyuncularından biridir.

💕Doris Day, 3 Nisan 1922 tarihinde Cincinnati, Ohio,ABD‘de doğmuştur. Tam adı Doris Mary Ann Von Kappelhoff’dır. Annesi Alma Sophia ev hanımı, babası bir müzik öğretmeni ve koro şefi William Joseph Kappelhoff’dur. Çok küçükken anne babası boşandı, annesi ile birlikte yaşadı.

💕Dans etmeyi seven Doris Day, 14 yaşında iken bir erkek arkadaşı ile yerel bir dans yarışmasına katılıp 500 dolar ödül kazandı. Dansçı olarak hayatına devam etmek isteyen Doris Day, Hollywood‘a taşınacağı gün 13 Ekim 1937 tarihinde bir trafik kazası geçirdikten sonra dansçı olma hayallerine veda etti. Bunun üzerine 17 yaşında şarkıcı olmaya karar verdi.

💕Doris Day, 1939 yılında Les Brown adlı bir gurupta şarkıcı olarak meslek hayatına başladı. Bu gurupta 1941 yılında evlendiği tromboncu Albert Paul Jorden ile tanıştı. Ancak oğlunun doğumundan bir sene sonra eşinin şiddete başvurması sebebi ile 1943 yılında boşandı. Daha sonra bu guruptan ayrılarak şarkıcılığa “Doris Day” adı ile müzikhol ve büyük orkestralar ile solo olarak 1967 yılına kadar devam etti….

 Devamı…👉burada

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder