Mart 03, 2024

Ayşen Gruda,Müjdat Gezen'den İntikam Almak İçin Başkasıyla Evlendiğini Biliyor muydunuz?

Onlar bizim kahramanlarımız... Mizah tarihimizin iki büyük abidesi... Toplumsal hafızamızın yüz güldüren iki efsanesi... 

Yıl, 1963... Yer, Muammer Karaca Tiyatrosu... ‘Şeş Beş’ oyunu için oradalar...Birbirlerini ilk kez görürler...

Hikâyeyi hadi Onlardan dinleyelim..

Ayşen Gruda; " Ne komik adam"

Müjdat Gezen; " Ne güzel bir kız" diye düşünürler.

Ayşen Gruda: "Sonra Müjdat askerlik için İskenderun’a gitti. Daha dün gibi hatırlıyorum; Saraçhane’de, yolda yürüyorum, Müjdat asker iznine gelmiş. 

Arkamdan “Deli, deli!” diye bağırıyor. “Bir yerde çay var, gidelim mi” diye teklif etti. E gidiş, o gidiş... Flörte başladık. Sonra izni bitti ve askere döndü. Bana kilolarca aşk mektubu yazardı."

Müjdat Gezen: Ama bunun karşılığında ne oldu? Bir gün Ayşen bana, “Ben başkasıyla evleniyorum” dedi!

Ayşen Gruda: İntikam için! Aslında, çocukça bir şey diyeyim. Bu yine askerden izne geldi; ‘Yasak Sokaklar’ isminde bir film çekiliyor ve Müjdat da orada asistan. Bir gün baktım ki filmde oynayan Pervin Par’ın kirpiğini takmış, kıyafetlerini giymiş, taklitler yapıyor. Çok sinirlendim. 

Neden başkasının elbiselerini değil de Pervin’inkileri giyiyor diye...

  Bu duruma ben çok kızdım. Üst kata çıktım, ağladım, ağladım... Hatta oyuncu arkadaşlar “Müjdat’ı dövelim mi” dediler. 

İstemedim tabii. O yeniden askere gittikten sonra ben de evlenmeye karar verdim. Bunu duyan Müjdat, bana okkalı bir mektup yazdı. Zaten bizim aşkımızın yüzde 90’ı mektuptu.

Müjdat Gezen: Sonunda askerdeyken Ayşen’e sinirlenip alyansı helaya attım.

Yine de aralarında küslük olmamış. İkisi de ayrı ayrı insanlarla evlenip mutlu olmuşlar. Gırgıriye, Görgüsüz gibi filmlerde arkadaşça çalışmışlar.

#Alıntı

1 yorum:

  1. İlk defa duyuyorum bu hikayeyi. Şaşırdım açıkçası. Ünlüler duygularını daha göz önünde yaşıyor artık, her şeyi sosyal medyadan görüyoruz. O zamanlar öyle değilmiş tabii

    YanıtlaSil